Здравейте колеги.Забелязах не6то отдолу на колата,което прелича на печка за отопление на купето.На нея пи6е Webasto.Питането ми е следното:наистина ли е пе4ка това и ако е как се задейства защото има една тръбичка която отвежда изгорелите газове която не е почерняла с работата си,и незнам дали изобщо е работила.Как да я стартирам за да проверя.Благодаря ВИ.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Печка
Collapse
X
-
Re: Печка
Първоначално публикувано от milko_166Здравейте колеги.Забелязах не6то отдолу на колата,което прелича на печка за отопление на купето.На нея пи6е Webasto.Питането ми е следното:наистина ли е пе4ка това и ако е как се задейства защото има една тръбичка която отвежда изгорелите газове която не е почерняла с работата си,и незнам дали изобщо е работила.Как да я стартирам за да проверя.Благодаря ВИ.
Вероятно имаш неавтономна печка, срещу около 400-500 лева може да я направиш автономна, а срещу още 900 лева може да си монтираш и система за дистанционно управление. Аз го направих и препоръчвам на всеки.
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=15761
Ето така изглеждаше Алфата при -5 градуса сутрин, след като е валял сняг - и как изглежда Фиатчето.
-
Re: ПЕчКА
Първоначално публикувано от milko_166Благодаря ти колега,но мисълта ми е след като я имам как да я стартирам да работи,няма как да са я сложили без управление.Или може би се пали автомати4но като падне температурата под 0 градуса.
Както ти написах по-горе, срещу 400-500 лева може да я ъпгрейднеш до автономна с часовник, а срещу още 900 може да си я направиш с дистанционно.
Пробвай утре сутринта, когато е около нулата - запали двигателя и погледни под колата - в момента на паленето на печката изкарва през ауспухчето малко черен дим, после, като врезе в режим, не би трябвало да пуши.
Ако не запали, значи е за ремонт/профилактика.
Comment
-
Това е страшна глезотийка и много ми хареса, ама за 3000лв ще сложа един циганин по чорапи да я духа цяла нощ със сешоараsigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Пинко забелязъл съм, че Рекстъна ми адски бързо вдига работната си температура буквално за 1-2 км.
Двигателя е на Мерц. 2.9 TDI и силно се съмнявам, че заводски има неавтономна печка, ти как мислиш?
Comment
-
Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщениеПинко забелязъл съм, че Рекстъна ми адски бързо вдига работната си температура буквално за 1-2 км.
Двигателя е на Мерц. 2.9 TDI и силно се съмнявам, че заводски има неавтономна печка, ти как мислиш?
Comment
-
Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение110% има неавтономна печка. Тоя матор го познавам добре, баща ми преди време имаше Мусо 2.9 - побира 9,5 литра масло и 11 литра антифриз - през зимата без печка няма загряванене е възможно един мотор да загрява толкоз бързо, още повече двг с такива размери...
Мерси за просветлението Пинко...
Само да те питам, предполагам, че тази печка може да се преструктурира в автономна, а как мислиш?
Comment
-
Само да се включа и аз
Аз си взех модул за палене на колата от дистанционното. Също може да му се задава и в колко часа да запали колата.
Това е комлект аларма и модул за палене. Цялата глезотиика ми излезна $ 75.00 плюс доставка към $30.
Има ги в ebay. китайските са. Има и по-скъпи и бих казал че си заслужават, но аз минах ефтино.
Запалена кола на място гори колкото печката, и върши същата работа
Подарих и на един приятел и е много доволен, той е с 164 бензин/газ.
Няма отказване.
Ето и линк на това което аз си взех: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-L...Q5fAccessories
На дистанционото показва дали колата е запалена, ако случайно се включи алармата ви писка и показва каква е причината. Отваряне на багажника си има, плюс че можете да си настроите да включва някои аксесоар, като нагряването на задния прозорец.
Да добавя и че срещу смешна сума можете да си вземете и модул за вдигане/сваляне на прозорците автоматично.
Не е най-добрата, но за тези пари няма какво да се коментира.
Линка който съм дал е на друг продавач и е малко по-скъпа, но и сами може да се поровите
Ето линк и към други подобни:
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trk...All-CategoriesLast edited by rodeff; d.m.y г., 15:28.Alfa Romeo - 166, 2.4 JTD
Малагути Мадисон 400 cc.
Comment
-
Първоначално публикувано от rodeff Покажи съобщениеИ последно:
четете какво пише, има и същите които са без модула за палене, само алармата с дистанционите, така че, четете внимателно.
Пробвай при минус 7-8 градуса и загрял двигател да пуснеш яко парното и глей кво прави стрелката.
Лично аз съм правил проба - при минус 10 запалих двигателя и след 50 минути още не беше отлепил стрелката от първото деление.
Comment
-
хммм. моето змейтиди е в некъф паркинг в кв. Лагера ... начи като го запаля на 5-6 минута почва да духа топло на прозорцитеседалките се стоплят на 5 минута
но дига тепричър до около 75 градуса за около 10 -15 мин. докато изляза от квартала
(Лагера) сега не знам.... преди съм имал бензиново Ренде Модус, което загряваше за около половин ден - хммм - Алфата ме кефи!!!!!!
Tormentvm In Dvm Demens
Comment
Comment